Una xarxa convivial

Tot i que a El Rusc Que Diu Sí! les comandes es fan online, els productes es recullen a la vida real, durant els mercats efímers que organitzen els Responsables de Rusc. El Rusc Que Diu Sí! és molt més que una plataforma de comercialització, ja que crea enllaços entre persones. El secret del projecte és saber combinar les possibilitats de comunicació que ofereix lo digital i la convivència de la comunitat creada al voltant de cada Rusc.

Els Responsables de Rusc

Ara mateix són més de 100 emprenedors socials que s’han llançat a aquesta aventura. Vénen de totes les regions i de tota mena de professions i ocupacions. Tots aporten el seu toc personal a aquest projecte col·lectiu. “Cada distribució ofereix molts intercanvis, anècdotes i relacions que s’enforteixen amb el temps”, diu la Laura, Responsable de Rusc des de fa 2 anys. “Ara el meu Rusc és la cita setmanal del barri”, continua el Carles. “Amb el meu Rusc acosto el camp a la ciutat”, conclou la Sara.
Obrir un Rusc

Els productors

Més de 500 professionals entre agricultors i elaboradors han escollit El Rusc Que Diu Sí! com a model de venda directa. “M’ha obert noves possibilitats per arribar als consumidors”, explica el Marc, productor de carn ecològica, “Els Ruscs em van fer replantejar el meu projecte i vaig aconseguir els canvis que desitjava”, confessa la Beatriu, agricultora. Davant la crisi agrícola sense precedents que vivim en l’actualitat, on en 20 anys la quantitat de granges ha disminuït a la meitat, El Rusc Que Diu Sí! ofereix una alternativa viable per als productors.

Oferir productes als Ruscs

La comunitat

Sense ells, res seria possible. Els consumidors, amb el seu acte de compra, tenen el poder de donar suport a una agricultura més justa. En l’actualitat, 100.000 consumidors estan registrats al nostre web. Aquesta comunitat, que cada dia creix una mica més, recupera el valor de l’alimentació, alhora que permet als productors viure amb dignitat del seu treball.

 

Trobar un Rusc

 

El compromís d’El Rusc Que Diu Sí!

Produir, distribuir, consumir: tot ha de ser reinventat. El Rusc Que Diu Sí! és una de les moltes iniciatives que acompanyen la societat cap a aquest nou propòsit. La nostra xarxa permet l’accés a productes locals i de qualitat, donant suport a una agricultura del futur i oferint-li els mitjans per desenvolupar-se. Per afrontar aquests reptes, els productors, els Responsables de Rusc i la nostra empresa se sumen al compromís de confiança, transparència i professionalitat. En acceptar aquesta declaració, ens comprometem al següent: compromisos de la xarxa.