La nostra feina

En el paper, el nostre treball pot semblar simple: permetre que els consumidors comprin productes locals i de qualitat directament als productors. Però aquesta tasca és més difícil del que pensem. Perquè cal tornar a construir els fonaments de 50 anys d’indústria agroalimentària: la remuneració justa dels productors, l’accés a productes de qualitat tant per a la nostra alimentació com per al planeta, la traçabilitat i transparència sobre els productes… Per redefinir tot això, confiem en eines digitals innovadores i desenvolupem una plataforma col·laborativa online accessible per a tothom.

Una plataforma col·laborativa

La web lacolmenaquedicesi.cat permet a tots els usuaris gestionar la seva activitat de forma autònoma. Cada Rusc disposa de la seva pròpia web administrada pel seu Responsable de Rusc. Cada productor té el seu espai comercial exclusiu on gestiona el seu catàleg de productes, els seus preus, les seves vendes, les seves distribucions i la seva facturació. Finalment, cada consumidor té la possibilitat d’inscriure’s en diferents Ruscs per comprar els productes que desitgi i compartir amb la seva comunitat. Tots aquests actors estan interconnectats i defineixen junts una nova forma de distribuir els aliments, més justa, humana i col·laborativa. 
Una xarxa convivial

Eines educatives

Canviar el món de l’alimentació a través dels actes de compra requereix comprensió. És per això que El Rusc Que Diu Sí! ha desenvolupat el seu propi mitjà d’informació: Sí! El Blog, que registra 6.600 pàgines vistes per mes. Articles, cròniques, receptes… permeten comprendre el preu real de les produccions agrícoles, explicar la vida al camp, desxifrar les etiquetes, obtenir les millors receptes. Cada setmana, un nou tema alimenta la reflexió abordant els problemes de l’agricultura, l’alimentació i l’economia col·laborativa.

Descubreix el nostre blog
 

previous arrow
next arrow
Slider