El Rusc Que Diu Sí! en lletres

El Rusc Que Diu Sí! permet als consumidors comprar productes locals i de qualitat directament als productors locals, a un preu just. Per aconseguir això, la plataforma hi dedica tot el seu cor, els seus valors i el seu saber gastronòmic. La prova, en poques paraules.

 

Just

Una remuneració justa per als productors forma part dels valors fonamentals d’El Rusc Que Diu Sí! En el model, reben el 77% del preu, molt per sobre d’altres canals de distribució, on només arriben al 6%.

 

Comunitat

A El Rusc Que Diu Sí! mai estem sols. Les connexions es realitzen entre consumidors i productors, entre veïns, entre amics de veïns. El dia que organitzem una reunió familiar, no hi haurà gots per a tothom!

 

Directe

S’han acabat els intermediaris, els majoristes i els altres distribuïdors! A El Rusc Que Diu Sí! els consumidors compren directament als productors. Fins i tot els poden conèixer, ja que en el nostre model existeixen de veritat.

 

Local

Per què el menjar ha de donar la volta al món 5 vegades abans d’arribar al nostre plat? A El Rusc Que Diu Sí! preferim lo local. És millor per al gust i també per al clima.

 

Plaer

Ens agraden les coses bones, les que tenen el gust de la terra i d’un treball ben fet. Alguns productes fins i tot ens rememoren la nostra infància. Alguna vegada has provat un iogurt de granja?

 

Transició

Canviar el model de consum no es fa en un dia. Desenvolupar pràctiques agrícoles sostenibles i capacitar els ciutadans perquè prenguin el control sobre la seva alimentació, porta temps. Amb paciència i pedagogia, El Rusc Que Diu Sí! acompanya a productors i consumidors en el camí de la transició alimentària.

 

Llibertat

Saber el que posem al nostre plat, triar les nostres compres, alliberar-se dels dictats de la publicitat… A El Rusc Que Diu Sí! no empenyem els carrets de la compra, cada consumidor és lliure de fer la seva comanda amb consciència.

 

Diversitat

De la mateixa manera que estimem la biodiversitat en els camps i en els nostres àpats, també ho apreciem a la xarxa d’El Rusc Que Diu Sí! Ruscs urbanites, rurals, associatius, escolars, en empreses… aquest model està obert a tothom.

 

Web

Aquest ha estat el desafiament inicial d’El Rusc Que Diu Sí!: utilitzar el potencial de la tecnologia, creant una web per accelerar l’èxit dels circuits curts i aproximar els mons de la producció i el consum. I funciona, 80.000 persones a Espanya s’han registrat a la plataforma.