La nostra història

A Espanya, va ser el juliol de 2014 quan van obrir els dos primers Ruscs. Les llavors van brotar a Barcelona i Madrid. Veïns i curiosos van apropar-se a les degustacions organitzades per a l’ocasió per recollir els seus productes. Després va seguir València, Andalusia, Castella i Lleó, Galícia, El País Basc… Des de llavors, nous Ruscs neixen cada mes, fins als més de 152 oberts i en construcció a Espanya (39 a Catalunya). 

 

2014 -El moment del reconeixement social

Aquest any també és quan l’empresa francesa La Ruche qui dit Oui !, que va iniciar la idea i la plataforma web en 2011, obté el reconeixement ESUS, com a empresa solidària d’utilitat social. La governabilitat democràtica es posa en marxa i la remuneració dels empleats així com els beneficis queden validats. Des del 2017, el projecte també se suma al distintiu B-Corp, un distintiu global que també inclou El Rusc Que Diu Sí! a Catalunya (i ¡La Colmena Que Dice Sí! a nivell espanyol).
 

2015 – Has dit mòbil?

A l’hivern del 2015 es llança l’aplicació iOS. A partir d’aquest moment poder comprar des de qualsevol dispositiu i en qualsevol moment és possible. La versió Android està en curs.

 

2016 – Comunitats en una multitud d’espais

Un Rusc es pot obrir a qualsevol espai: herbolaris, escoles, gimnasos, teatres, coworkings…

 

2017 -La nostra xarxa es duplica!

L’any 2017 acaba amb una gran notícia: la xarxa a Espanya passa de 37 Ruscs al gener a 90 al desembre. Això permet que la xarxa de productors incorpori 200 productors i elaboradors més (de 310 a 515) i que la comunitat de consumidors s’ampliï de 20.032 a 58.157. I ho celebrem amb la millor cervesa! local, és clar.

 

2018 – Un mitjà d’informació de qualitat

El Rusc Que Diu Sí! no es conforma només en omplir les cistelles de la compra, sinó que també alimenta les ments. Cada setmana apareix un nou article de qualitat a ¡Sí! El Blog.